LilianTer herinnering aan Lilian Smolders…
Hoogerheide 1 mei 1959 - Zutphen 28 februari 2008

Sinds haar afstuderen in 1986 aan de Kunstacademie in Tilburg, was Lilian werkzaam als vrij beeldend kunstenaar. Daarnaast werkte ze als docente Beeldende Vorming in het voortgezet onderwijs. (zie: www.berkelvo.nl)

Van 1990 tot 2000 had ze een ontwerpatelier voor verlichting waar eigen ontwerpen werden uitgevoerd, veelal in opdracht.

Hoewel gespecialiseerd in ruimtelijke vormgeving werkte ze regelmatig in het tweedimensionale vlak en deed ze onderzoek met de meest verscheidene materialen en technieken, waaronder ook fotografie.

Expositie

Van haar beeldende werk zal in september een overzichtsexpositie samengesteld worden welke in Zutphen plaats zal vinden.

- - - - - - - - - - - -

Door een samenwerking met Galerie Izarte zijn Lilians kristal- en parelkettingen tegenwoordig te koop in Zutphen en Tilburg.
Ze zijn naar Lilians ontwerp gemaakt door Nokuthula Zikhali, een Zuid-Afrikaanse sieradenmaakster. Op deze manier kunnen Lilians ontwerpen voortleven en krijgt tegelijkertijd een kunstenares in Zuid-Afrika kans op een beter leven.

Verkooppunten:

Galerie Izarte
Laarstraat 47
Zupthen

Fuego
st. Josephstraat 78
Tilburg